Boyalı Saçlar İçin Şampuan: Saç Renginizi Korumanın Yolu

31-05-2023 11:00
Boyalı Saçlar İçin Şampuan: Saç Renginizi Korumanın Yolu

Saçlarınızı ilk boyattığınızda rengi son derece parlak ve canlıdır. Ancak zaman içinde bu renk ve parlaklık azalır ve rengin canlılığı kaybolur. Saç renginizi ilk günkü gibi korumak istiyorsanız şampuan seçimine önem vermelisiniz. 

Bu noktada boyalı saçlar için şampuan kullanmak önemlidir. Çünkü sıradan şampuanlar saçı derinlemesine temizler ancak bunu yaparken saçtaki boyayı adeta söküp alır. Bu yazıda saçlarınız için hangi özellikteki şampuanları kullanmanız gerektiğinden ve kullanım önerilerinden bahsedeceğiz…

Boyalı Saçlar için Hangi Şampuanların Özellikleri Olmalıdır?

Boyalı saçlar için şampuan çeşitleri özel olarak üretilir. Bu alanda üretilen ürünler, normal şampuanların aksine saç rengini sabitlemeyi hedeflemektedir. Günümüzde saç boyama işlemlerinin çoğunda “oryal” olarak isimlendirilen saç açıcılar kullanılır. Saçların yıpranması ve kurumasını önleyen bu şampuanlar, saç rengini korumanın yanı sıra oryalin olumsuz etkisini düşürmeye de yardımcı olur. 

Boyalı saçlara şampuan çeşitleri, özel pigment içeren ürünlerdir. Bu ürünlerin kullanımıyla birlikte saçların onarımı gerçekleşir. Mucizevi formülleri, saçlarda oluşan renk geçişlerinin sabit kalmasına ve boya akışının geciktirilmesine alan açar. Bilhassa yıkama işlemlerine bağlı zaman içinde gelişen turunculaşmanın önüne geçilmiş olur. 

Bu ürünler, istenmeyen ton yansımalarını nötralize etmeye yardımcı olur. Profesyonel markalar tarafından üretilen ürünler, soğuk tonların doğal bir biçimde elde edilmesini sağlar. Bu da saçların uzaktan bakıldığında daha parlak ve canlı görünmesine destek olur. 

Saçınızın rengi ve doğal saç yapısı gibi birçok etmen rengin kalıcılığını etkiler. Ancak bir saçta boyanın kalıcı olmasını sağlamanın en güzel yolu doğru bakımdır. Boyalı saçlara uygun bakım malzemelerinin kullanılması, saç boyasının uzun süre etkisini sürdürmesini sağlar. Bu sebeple saçınızın renklendirme tipine uygun saç ürünlerini tercih etmelisiniz.

Boyalı Saçlar için Şampuan Nasıl Kullanılmalıdır?

Boyalı saçlara şampuan arayışı sonucu bulduğunuz şampuanı birkaç basit adımda kullanabilirsiniz. Bu adımlar aşağıda derlenmiştir;

  • Fındık tanesi kadar ürünü saç diplerinize ve saç tellerinize nazikçe uygulayarak köpürtün.

  • Ardından bol su yardımıyla saçlarınızı durulayın.

  • Durulama sonrası boyalı saçlara özel saç kremi ile saç tellerinize nazikçe uygulama yapın.

  • Ardından saç kremini 3 – 5 dakika kadar bekletin ve tüm saçınızı iyice durulayın. 

İyi bir saç bakımının anahtarı ise saçı yıpratmadan yıkamak, taratmak ve kurutmaktır. Uygulamaların her aşamasında saçlarınıza narin davrandığınızdan emin olmalısınız. Bunun yanı sıra şampuanlama sırasında ılık ya da soğuk su ile yıkama yapılması gerekir. Yüksek sıcaklığa sahip su, saç telinin yüzeyini açarak boya moleküllerinin kaçmasına ve akma olmasına neden olabilir.

Ek olarak boyalı saçlar için şampuan kullanımının yanı sıra her yıkamada renk koruyucu saç kremi kullanılması gerekmektedir. Aynı şekilde sülfat içeren şampuanlar da saçtaki boya moleküllerini uzaklaştırır. Bu nedenle tercih ettiğiniz şampuanın sülfatsız olmasına dikkat etmelisiniz.

Üstelik her boyalı saç için üretilen şampuan aynı değildir. Genel olarak boyalı saçlar için üretilen şampuanlar aşağıdaki gibidir;

  • Gri şampuan

  • Renk koruyucu şampuan

  • Röfleli saçlar için şampuan

  • Sarı saçlar için şampuan

Şampuanlama Sıklığı ve Miktarı Nasıl Olmalıdır?

Boyalı saçlara şampuan kullanma sıklığı abartılmamalıdır. Fazla şampuan kullanımı saça faydadan çok zarar verebilir. Rengin kalıcılığı ve saçın sağlıklı şekilde uzaması için bakım yapmak önemlidir ancak gereğinden fazla ürün uygulanmamalıdır. Bunun yanı sıra boyalı saçlar özel bakım gerektiren saçlardır ve bu amaç için üretilmiş ürünlere yatırım yapmak gerekir. 

Saç derinizin doğal yağ dengesini korumak için haftada yalnızca 2 – 3 kez şampuanlama yapmanız önerilir. Bazı durumlarda günaşırı yıkanmak gerekse de yağ dengesi için günaşırı yıkama önerilmez. 

Boyalı Saçların Korunması için Hangi Ek Bakım Ürünleri Kullanılmalıdır?

Özel bakım gerektiren boyalı saçlar, renk koruyucu şampuanların yanı sıra ek ürünlere de ihtiyaç duyar. Bu nedenle boyalı saçlara şampuan seçimi yaparken saçlara hacim, parlaklık ve canlılık kazandıran ek ürünler de kullanılmalıdır. Bu ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Saç Maskeleri

Saç maskeleri bilhassa boyalı saçlarda mutlaka kullanılmalıdır. Boyalı saçlara özel formüle edilmiş bir maske edinerek bunu düzenli olarak kullanmalısınız. Haftada 1 kez maske uygulayarak maskeyi max 10 dakika kadar saçınızda bekletin. Böylece saçınızın rengini korurken bakımını da sağlamış olursunuz.

Saç Serumları

Saç serumları saçların yüksek ısıdan korunmasını sağlar. Saç nemini dengede tutan serumlar, özellikle boyalı saçlarda kullanıldığında rengi korumaya ve parlaklığı artırmaya yardımcı olur. Bu gruptaki ürünler, boyama kaynaklı oluşan kabarma ve elektriklenme sorununun da önüne geçer. 

Saç Bakım Spreyleri

Saç bakım spreyleri arasında tercih yaparken özellikle boyalı saçlara uygun olanları seçmelisiniz. Bu spreyler, boyama uygulaması ile saçlarınızda gerçekleşen yıpranmayı engeller. Özellikle zor taranan saçların kırılması ve yıpranmasının önüne geçen spreyler, ipeksi yumuşaklık için de vazgeçilmezdir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.