Evde Saç Düzleştirme Yöntemleri

22-11-2021 11:14
Evde Saç Düzleştirme Yöntemleri
Düz saçlar çoğu stile yakışabilen ve kolayca şekil alması sebebiyle en sık tercih edilen türler arasındadır. Saçınız ister kıvır kıvır ister hafif dalgalı olsun bazı zamanlarda sade ve net görünümü elde etmek istiyor olabilirsiniz. Fakat doğru yöntemler ile saçlarınızı düzleştirmezseniz saçlarınızda kalıcı hasara dahi yol açabilir. Özel ipuçlarını öğrendikten sonra saçlarınızı istediğiniz şekilde düzleştirebilirsiniz. Saç düzleştirme yöntemleri arasından kendi ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek düz saçlarınız ile stilinizi yansıtmaya başlayabilirsiniz. 

Fön Çekme


Geleneksel yöntemler arasındaki fön sayesinde saçlarınızı düzleştirebilirsiniz. Saçlarınızı yıkayarak temizledikten sonra bir fırça ve kurutma makinesi yardımıyla işlemi uygulayabilirsiniz. Buradaki önemli olan nokta kurutma makinesinin ince ağızlık kısmını kullanmak olmalıdır. Bu sayede havanın saçın üzerinde odaklanabilmesini sağlayabilirsiniz. 

Fön çekerek saç düzleştirirken makineyi aynı alan üzerinde uzun süre boyunca tutmaya devam ederseniz kontrolsüz bir ısı meydana gelebilir. Isı sebebiyle saçlarınız zarar görebilir. Bu sebeple, kurutma makinesini aşağı ve yukarıya doğru düzenli bir şekilde hareket ettirmeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda saçlarınızı da hafifçe yukarı doğru çekebilirsiniz. Yukarı çekme işlemi neticesinde daha yüksek hacim elde edebilirsiniz. 

Saç Düzleştiricisi


Evde saç düzleştirme yöntemlerinden yararlanmak istiyorsanız ısı ile çalışan saç düzleştirici ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız cihazı uygun ısı ayarına getirdikten sonra bölgelere ayırdığınız saçlarınızı tutamlar halinde cihazın plaka kısımlarına koyarak düzleşmesini sağlayabilirsiniz. 

Kalın veya çok kıvırcık saçlara sahipseniz ince tutamlarla, ince saçlara sahipseniz kalın tutamlarla düzleştirme işlemini yapmaya devam edebilirsiniz. Yumuşak ve yavaş hareketler sergilemeye de özen göstermelisiniz. Aynı tutamın üzerinden birkaç defa geçerseniz ya da sert hareketlerde bulunursanız saçlarınıza zarar verebilirsiniz.

En güzel saç düzleştirme yöntemleri arasında genel olarak fön ve saç düzleştirici kullanmak yer alır. Fakat düzleştiriciden önce saçın tamamen kuruması gerektiğinden dolayı bazı zamanlarda problemler ortaya çıkabilir. 

Saç Düzleştirici Olmadan Nasıl Düzleştirilir?


Fön makinesi veya saç düzleştiricisi sahibi değilseniz saç düzleştirici olmadan nasıl düzleştirilir sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada profesyonel olarak tasarlanan saç düzleştirici kremleri tercih edebilirsiniz. Saç düzleştirici kremler saçlarınızı düzleştirmeye destek olurken aynı zamanda bakımının da sağlanmasına destek verir. Saçlarınıza şekil verebilmek adına tercih edebileceğiniz özel ürünler kıvırcık ve dalgalı saçları yüksek ısıya maruz bırakmadan doğal yöntemler ile şekil alabilir düz hale getirir.

Saç düzleştirici kremler arasında birçok farklı seçenek bulabilmeniz mümkündür. İçerikleri ve özellikleriyle birbirlerinden ayrılan bu ürünler zararlı maddeler içermeden tasarlanır ve sizlere sunulur. Ürün içeriğinde keratin proteinleri ve özel yağlar bulunabilir. Saçların yıpranmadan düzleşmesini sağlayabilen kremler kolay bir uygulama sonrasında sonuçlarını ortaya çıkarmaya başlar. 

Saç düzleştirici kremlerin kalıcılık etkileri kullandığınız ürüne ve saçlarınızın güncel durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Krem içeriğindeki materyaller ve özel maddeler de kalıcılık süresinin değişmesine yol açar. Özgün ve sağlıklı tasarımlara sahip olan saç düzleştirici kremleri satın alarak saç bakım rutininize de destek sağlamış olursunuz. 

Ürünler herhangi bir şekilde saçlarınız üzerinde olumsuz etkiye sebep olmaz. Güvenilir ürünleri kullandığınız zaman saçlarınızın her zamankinden daha güçlü gözükmesini de sağlayabilirsiniz. Özel yağ içerikli olan ürünler arasında nemlendirici etkisi sunabilecek kremler de vardır. Böylelikle saçlarınızın kurumasını da engellemiş olursunuz. 

Saç düzleştiricisi olmadan saçlarınızı düzleştirebileceğiniz bu ürünler aynı zamanda hoş kokuları ve kutu tasarımlarıyla da ön plana çıkar. Farklı saç türleri için özel olarak tasarlanan seçenekleri inceleyerek kendi saç yapınıza uygun olanları seçebilirsiniz. Alanında uzman kuaför Serkan Ballı'nın da tercih ettiği ve sizler için tavsiye ettiği tüm profesyonel saç düzleştirici krem ürünlerini görmek için https://www.serkanballi.com/kategori/sac-duzlestirici-krem linkine tıklayın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.