İnce Telli Saçlara Hacim ve Dolgunluk Verecek Çözüm Önerileri

07-04-2023 11:42
İnce Telli Saçlara Hacim ve Dolgunluk Verecek Çözüm Önerileri

İnce Telli Saçlara Hacim ve Dolgunluk Verecek Çözüm Önerileri

İnce telli saçlar cansız ve sönük durmalarıyla birçok kadının şikayetçi olduğu saç türleri arasındadır. İnce telli saçlara sahip olan kadınların ortak sorunları arasında çabuk kırılma, cansızlık, kısır bir görünüm ve kolay yıpranma bulunmaktadır. İnce telli saçlar, kalın telli saçlara göre daha kırılgan yapıdadır. Bu sebeple ince telli saçlar, diğer saç tiplerine göre daha fazla özen ve bakım istemektedir. 

İnce telli saçlar, genetik aktarım doğrultusunda ortaya çıkmaktadır bu yüzden kalın telli saç haline gelmeleri mümkün olmamaktadır. Yine de doğru bakım araçları ile ince telli saçlar hacim ve dolgunluk kazanabilirler. Burada ince telli saçlara sahip kişiler için bakım önerilerine ve ürünlerine yer vereceğiz.

İnce telli saçların bakımı nasıl yapılmalıdır?

İnce telli saçlara sahip olmanın temel sebebi genetik aktarımdır. Genetik aktarımla saç tellerinin yapısının ince olması değiştirilemezken doğru bakım yöntemleriyle dolgun ve hacim kazandırmak mümkündür. İnce telli saçların bakımında yapılabilecekler;

  1. Saçlar sık sık yıkanmamalıdır.
    Sık sık saçların yıkanması saçlı derideki doğal koruyucu tabakaya zarar verebilmektedir. Bu yüzden iki günde bir saçların şampuanlanması tavsiye edilmektedir. 
  2. Saç tipinize uygun şampuanı seçin.

Yumuşak içerikli, zararlı kimyasallar içermeyen şampuanları kullanmalısınız. 

  1. İnce telli saçlara uygun tarak seçmelisiniz.
    İnce telli saçlar, çok hassas yapıya sahip olmalarıyla hızlı kırılabilmektedirler. Bu sebeple saç tarama işlemi sırasında nazik olunmalı ve yumuşak saç açma ve tarama fırçalarını tercih etmelisiniz.
  2. İnce telli saçlara sahip kişilerin maşa, düzleştirici ve fön gibi işlemlerden uzak durması gerekir.
    İnce telli saçların narin yapısı sebebiyle yüksek ısıya maruz kaldıkların yanarak kopmaları ve yıpranmaları daha fazla olmaktadır.
  3. Saçlarınızı çok sıkı toplamamalısınız.
    Saçların çok sıkı bir şekilde toplanması saçların yıpranmasına ve kopmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple hafif gevşek toplanması tavsiye edilir.
  4. İnce telli saçlara uygun maskeleri kullanmalısınız.
    Saç bakımında önemli yeri olan saç maskelerinden ince telli saçlar için uygun olanı seçmeliniz. DAVINES NATURALTECH NOURISHING VEGETERIAN MIRACLE MASK maskesi, saçları nemlendirir ve beslenmesini sağlar. İnce telli saçların kırılgan, mat ve kuru yapıda olan halinin iyileşmesine yardımcı olur. İçeriğinde bulunan besleyici mineraller sayesinde saçların onarılması ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. 


İnce telli saçlar hangi sıklıkla kestirilmelidir?

İnce telli saçlar, yapıları sebebiyle yıpranmaya ve dökülmeye yatkındırlar. Saçların düzenli olarak kestirilmesi, saç dökülmelerine ve yıpranmalarına karşı koruyucu etki sağlamaktadır. 2 ila 3 ayda bir, saçın ihtiyacı doğrultusunda kesilmesi tavsiye edilmektedir.

İnce telli saçlara hacim veren kesim önerileri nelerdir?

İnce telli saçlara sahip kişiler için saçların sönük olması şikayet edilen unsurlar arasında yer almaktadır. İnce telli saçlara sahip kişiler için de hacimli görünüm elde etmeyi mümkün kılan saç kesimleri vardır. https://www.serkanballi.com/ adresinden saçınız için uygun bakım ürünlerine ve saç kesim modellerini inceleyebilirsiniz. İnce telli saçlar için hacim veren kesim önerileri;

  • Katlı ve orta boy saç kesimi

İnce telli saçlara sahip kadınlar için, orta boydaki saç kesimleri hacim kazandırmak için tavsiye edilmektedir. Katlı ve orta boy kesilen saçlar, kolay şekil alabilen ve hacimli görünüm kazandıran modeller arasında yer almaktadır.

  • Kahkül kesimi

İnce telli saçlara sahip kadınlar için hacim kazandıran saç kesim modelleri arasında kahkül de yer almaktadır. 

  • Asimetrik kesim

Önden arkaya kısalan bu model, ince telli saçlara sahip kadınlar için hacim kazandıran modeller arasında yer almaktadır.

  • Omuz hizasında kesim

İnce telli saçlara sahip kişilerin dolgun bir görünüm kazanmalarında omuz hizasında kesim öne çıkmaktadır. Bu saç kesiminde aralarda katlı kesim olması da saçı dolgun göstermektedir.

  • Açılı kesim

Asimetrik kesime benzer şekilde, sağdan sola doğru saçların boyların uzadığı bu model şık duruşu ve saçlara kazandırdığı volüm ile tercih edilmektedir.

İnce telli saçlara iyi gelen ürünler nelerdir?

İnce telli saçlara iyi gelen saç kremleri, maskeler ve şampuanlar vardır. Bu ürünler ince telli saçlara sahip kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmaktadır.

  • İnce telli saçlar için şampuanlar
    1- DAVINES VOLU SHAMPOO; Saçı temizleyici ve besleyici zengin formülüyle saçların yıpranmasını önlemektedir. Saçların beslenmesini, yumuşamasını ve iyileşmesini olanaklı kılar. Hacim ve nemden yoksun saçların hacim kazanmasını sağlar.

2- DAVINES DEDE SHAMPOO; İnce telli ve yıpranmış saçların yeniden canlanmasını ve sağlıklı bir görünüm elde etmesini sağlar. Saçları nazikçe temizler, parlaklık ve yumuşaklık katar.

  • İnce telli saçlar için saç kremleri
    1- DAVINES DEDE CONDITIONER; Nazik, yumuşak ve hafif saçları ağırlaştırmadan bakım sağlayan kremdir. Davines Dede Serisi özellikle ince telli, yıpranmış saçlar için tavsiye edilmektedir. Saçlardaki yıpranmayı onarır ve sağlıklı ve hacimli görünüm elde etmesini sağlar.

2- DAVINES OI CONDITIONER; Saçlara ihtiyacı olan besinleri sağlayan yapısı ile yumuşak, pürüzsüz ve parlak bir doku kazandırır. Roucou yağının mucizevi etkileri ve paraben içermeyen yapısı ile saça zarar vermez ve canlılık sağlar.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.