Saç Açıcı Nasıl Akıtılır ve Nasıl Çıkar?

24-10-2022 15:28
Saç Açıcı Nasıl Akıtılır ve Nasıl Çıkar?

Saç açıcı nasıl akıtılır ve nasıl çıkar sorusu bu tür ürünleri kullanmayı düşünenlerin aklında en önemli sorular arasında yer alır. Özellikle açık tonlarda bir saç istiyorsanız, boyama öncesinde mutlaka açıcı kullanılması gerekebilir. Açıcılar sayesinde saçlarınızın rengi doğal bir şekilde açılır ve istediğiniz rengin kolayca ortaya çıkması sağlanır. Genel olarak platin gibi aşırı açık sarı saçlar tercih edenler için büyük bir ihtiyaç haline gelen açıcıların bazen saçtan arındırılması ihtiyacı da ortaya çıkar. Bu tür durumlarda saç açıcı nasıl akıtılır ve saç açıcı saçtan nasıl çıkar gibi sorular ortaya çıkar. 


Saç Açıcı Kendi Kendine Çıkar mı?


Saç açıcılar, saçların kalıcı şekilde renginin açılmasını sağlar. Bu ürünler saç boyalarına benzer yapıya sahip değildir. Saç açıcının aslında akmadığı söylenebilir. Zaman içerisinde berrak rengin yerini matlık ve koyulaşma alabilir. Fakat saç açıcılarının akması gibi bir durum söz konusu değildir. Saç açıcı kalıcı mıdır sorusunun cevabı da bu şekilde verilebilir. 


Saçtaki açıcının akıtılması için farklı yöntemler denense dahi başarıya ulaşılabilen bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Saç açıcılar, saç renginizde kalıcı değişikliğe yol açar. Bu durumda saçın rengi tamamen açılmış olur. Saçtaki açıcıyı akıtma yöntemleri saçlarınızın eski rengine dönmesine sebep olmaz. Peki saç açıcı ne zaman akar ve alternatif yöntemler nelerdir? 


Saç açıcıları saçtan kestirmeden gitmeyebilir. Fakat bunları kapatabilmenin de bir yolu vardır. Saç boyama işlemi istenmeyen açıcılardan kurtulabilmenizi sağlar. Eski doğal renginize dönüş yapmayı planlıyorsanız, aynı tonlardaki bir saç boyası sayesinde saç açıcı ürünlerinin üzerini kapatmayı deneyebilirsiniz. Saçlarınız uzamaya başladığı zaman açıcıdan etkilenen bölümleri kestirerek açıcının saçlarınızdan çıkmasını sağlayabilirsiniz. 


Açıcıları kapatabilmek ve saçlardan arındırabilmek için profesyonel ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Farklı renk seçenekleri olan ve dünyaca ünlü markalar tarafından dizayn edilen gelişmiş içerikli ürünler saçlarınızı nemlendirebilecek özelliklere de sahiptir. Kalıcılık etkisi yüksek olan bu ürünler canlı renklerin ortaya çıkmasını sağlar. Böylelikle içeriğinde saç boyama için gerekli olan bütün malzemeleri barındıran ürünler sayesinde saç açıcıları saçlarınızdan çıkarabilmeniz mümkün hale gelir. 


Doğal yöntemler ile saç açıcıların çıkmasını bekliyorsanız bu süre saç yapınıza ve kullandığınız ürüne bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Bu sebeple, saçlarınızı dikkatli ve profesyonel yöntemler ile açmayı denemelisiniz. Saç açıcılardan sonra boyalar uygulanacağından dolayı saçların doğal halindeki sağlıklı görünümünün sabit durması gerekir. Saç açıcı uygularken saçların temiz olduğundan emin olarak hareket etmelisiniz. Böylelikle doğru uygulama yöntemlerinden yararlanmış olursunuz. 


Saç Açıcı Kullanmak Zararlı mı?


Saçınız temiz olduğu zamanlarda nem oranı daha az olacaktır. Böylelikle boyalar ve diğer saç açıcı ürünler daha kolay emilebilir hale gelecektir. Yıkanma sırasında deri hızlı etkileşim göstereceği için temiz olmayan saçlarda sorunlar çıkabilir.  Açma işleminden sonra düzenli bir şekilde saç bakım kremleri ve serumları kullanırsanız saçlarınız daha kısa sürede yıpranmadan arınmaya başlayacaktır. Saç açıcılar kullanılacak ürün ve saç yapısına göre 1-2 ay içerisinde akmaya başlayabilir. Fakat bu süre 4-5 aya kadar da uzayabilir. 


Saç açıcı kullanmanın saçlarınız için herhangi bir zararı yoktur. Fakat diğer tüm saç bakım ürünlerinde olduğu gibi kaliteli bir şekilde seçilmesi oldukça önemlidir. Güvenilmeyen markalar tarafından üretilen ve içeriğinde yüksek katkı maddesi içeren ürünler yüzünden saçlarınızda büyük sorunlar meydana gelebilir. Aynı zamanda satın aldığınız ürünlerin doğru şekilde saçlarınıza uygulanması da etkileyici sonuçlar elde edebilmek adına bir hayli önemlidir. 



Bu içerik de ilginizi çekebilir: Saç Açıcı Nasıl Kullanılır?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.