Saç Dökülmesine Karşı Çözüm Önerileri

09-11-2022 14:27
Saç Dökülmesine Karşı Çözüm Önerileri

Herkesin hayali olan gür ve sağlıklı saçlar ne yazık ki saç dökülmeleri ile insanlarda büyük bir hüsran yaratabiliyor. Saç dökülmeleri görünüş olarak insanları olumsuz etkilemesinin yanı sıra sağlığınızla ilgili de ciddi alarmlar verebilir. Günümüzün yoğun yaşam alanı içinde yalnızca basit bir problem olarak görülen saç dökülmeleri zaman içinde aşırı saç dökülmelerinin başlamasıyla insanlarda endişenin büyümesine sebep oluyor. Saç dökülmesinin son aşamalarında veya yoğunlaştığı zamanlardan ziyade başlangıçta önlem almak daha az saç kaybını hatta sağlığın daha yüksek standartlara çıkmasını sağlar. Aksi halde geç bir teşhis kelliğe yol açabileceği gibi sağlık bakımından olumsuz sonuçların ilerlemesine neden olabilir. Saç dökülmesi kimileri için göz ardı edilse de altında yatan sebep insanlara fiziksel ya da ruhsal bir rahatsızlığın işaretini verebiliyor. Yazının devamında hem erkeklerin hem de kadınların içten içe yüzleşmek istemediği saç dökülme problemi ile ilgili bilgilendirmeler, çözüm önerileri kısacası saç dökülmesiyle ilgili merak edilen her şey bulunmakta.

 

Saç Dökülmesi Nedenleri?

Yukarıda belirtildiği gibi saç dökülmesinin en büyük sebeplerinden biri sağlık noktasında yetersiz olunması ve tam anlamıyla yeterli takviyelerin alınmamasıyla ilgilidir. Bunun yanı sıra saç dökülmesi neden olur sorusuna verilebilecek birçok cevap bulunabilir. Sinir ve stresin yoğun yaşanması bu cevaplardan biri ve en çok bilinen nedeni olarak nitelendirilebilir. Günlük hayatın karmaşası, iş yoğunluğu, sorumluluk gibi birçok faktörün kolektif bir şekilde birleşmesi insanları yoğun stres altına sokabiliyor. Bu stresin etkilerinden biri olarak da saç dökülmesi ortaya çıkıyor. Başka bir sebep ise sağlık problemlerinin baş göstermesidir. Bu problemler içinde vitamin eksikliğinden bahsedilebilir. Saç dökülmesi için vitamin alımlarının yanlış ve yetersiz olması, eksik vitamin takviyesi yapılması veya hiç takviye alınmaması saç dökülmesine sebebiyet verir. Özellikle demir eksikliği ve anemi aşırı saç dökülmesini oldukça tetikler. Aşırı saç dökülmesi neden olur sorusunun en genel cevaplarından bir diğeri ise beslenme tarzıdır. Doğru öğünlerde doğru besin kaynakları alındığı zaman saç dökülmesinde ki pozitif düşüş gözle görülür sonuçlar verebilir. Bunların yanı sıra aşırı saç dökülmesinin nedenlerinden biri hormonlardır. Bu duruma, kadınlarda östrojen hormonun düşmesi ile dönemsel bir doğum sonrası saç dökülme sorunu yaşaması örnek verilebilir. Aşırı saç dökülmesi neden olur sorusuna verilen diğer bir cevaplar silsilesi ise ilaç kullanımları, kozmetik ürünler, saçlara uygulanan kimyasallar ve yanlış saç bakım alışkanlıkları, deri problemleri olarak çoğaltılabilir. Özellikle saç köklerinin hava almaması saç dökülmesini arttıran bir etkendir. Ufak ancak önemli bir diğer nokta ise duş alımı sırasında saça uygulanan şampuanların içerdikleri kimyasallar ve saç yıkama sırasında saça fazla sert davranılarak kopmalara sebebiyet vermektir.

 

Saç Dökülmesi Çözüm Önerileri

Saç dökülmelerini olabildiğince azaltmak için saç dökülmesine ne iyi gelir sorusuna cevap vermek gerekir. Bunun nedeni saç dökülmesinin sebeplerinin her zaman bir tedavisi olduğu anlamını taşımasıdır. Önemli olan, ana nedeni bularak doğru uygulamaları gerçekleştirmektir. Öncelikli olarak ana problem bulunmalı ve ona göre bir çözüm düşünülmelidir.

· Eğer saç dökülmesinin sebebi beslenme bozuklukları ise bir diyetisyen yardımı ile daha sağlıklı bir program oluşturulabilir. Böylece hem genel sağlık hem de gür ve uzun saçlar için doğru bir adım atılmış olur.

· Demir eksiklikleri ve anemi gibi sağlık sıkıntılarında ise mineral takviyeleri alınabilir.

· Hem sağlık hem de saç dökülmesi için vitamin alınması mantıklı ve kolay çözümler arasındadır.

· Bunun yanı sıra saçlara olabildiğince az kimyasal uygulanmalı ve kozmetik ürünlere fazlasıyla dikkat edilmelidir.

· Aynı zamanda doğru saç bakım uygulamaları ile eski gür ve dökülmeyen saçlara geri dönmek de mümkün.

· Saç dökülmesine ne iyi gelir noktasında sıklıkla karşılaşılan kullanılabilir doğal kürler ve bitkisel besinler ile de çözüm üretilebilir.

· İnsanlar tarafından merak edilen saç dökülmesi için şampuan kullanımı elbette uzman yönlendirmesi sonucu doğru ve etkin sonuçlar doğurur.

· Saç dökülmesi nasıl önlenir noktasında yukarıda ki birçok cevap asıl çözüm olabilir. Doğru bir tespit için bir dermatolog (cildiye) uzmanına başvurulmalıdır.

 

Hangi Saç Bakım Ürünleri Kullanılmalı

Saç dökülmelerinin sonlandırılması için başlıca çözümlerden birisi de kullanılan ürünlerdir. Saç tipine uygun ve doğru seçilen, sağlıklı ürünler ile saç dökülmesi sorunları sona erebilir. Dökülmeyen sağlıklı saçlar için ürün seçimi oldukça önemli ve etkilidir. Koparak ve kökten dökülen saçlar için üretilen besleyici ürünler tercih edilebilir. Saç dökülmelerini hızlandıran faktörler ( kuru saçlar, yıpranmış saçlar) için üretilen özel şampuanlar, şampuan sonrası kullanılacak besleyici ürünler, biyotin içeren ürünler ve maskeler kullanılabilir. Yukarıda bahsedilen vitaminlere sahip besinler ile doğal kürler yapılabilir. Bitkisel ürünler tercih edilerek daha sağlıklı dönüşler alınabilir. Bunun yanı sıra piridoksin kullanılarak saçın güçlenmesi sağlanır. Aynı zamanda çinko tüketimi saçta protein üretimini sağlayarak saç dökülmelerinin azalmasında rol oynar. Bu ürünlerin ve vitamin - minerallerin yanı sıra saç dökülmesini önlemek için ürünler düzenli, doğru ve sıralı kullanılmalıdır. Konuyla ilgili daha detaylı bir bilgi için sitemizi ziyaret edebilir ve iletişim kurabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.