Saç Düzleştirici Krem Nasıl Kullanılır & Nedir?

24-11-2022 11:22
Saç Düzleştirici Krem Nasıl Kullanılır & Nedir?

Bilindiği üzere bir kadının en güzel aksesuarı saçlarıdır. Gün içerisinde yıpranan, kırılan ve elektriklenen saçlar ne yazık ki özgüveni oldukça olumsuz etkileyebiliyor. Tabii bunlardan en kötüsü de tüm emeklerle düzleştirilen saçların bozulup kabarması. Ancak unutulmamalı ki havalı kadınlar havalı saçlar ile bütünlüklerini ve auralarını yakalarlar. Bu nedenle bu yazıda saç düzleştirici krem ve saç düzleştirici krem ile nasıl istenilen görünüme sahip olunacağından bahsedilecek. Şimdiden notlarınızı almaya başlayabilirsiniz.

 

Saç Düzleştirici Krem Nedir?

Özellikle saçlarını düz kullanmayı seven ve kendine bu tarzı yakıştıran kadınların en büyük kurtarıcılarından biri olan saç düzleştirici krem saçlarınıza belli bir süreliğine kalıcı düzlük ve yumuşaklık verir. Fazla ısı kullanarak saçları yakmak, kopmalar yaşamak yerine bu kalıcı saç düzleştirici krem ile istenilen sonuca daha sağlıklı bir şekilde varılabilir. Bahsedilen bu krem her saç tipi için kullanılan özellikle kıvırcık saçlı kadınların yardımına koşan kalıcı saç düzleştirici krem olarak da geçer. Elbette ki ısı ile temasa geçerek kullanılan bu kremler içeriğine, markasına veya hangi saç tiplerine uygulanması gerektiğine dair geniş bir skalaya sahiptir ve kullanıcılara en iyi saç düzleştirici kremlerden, en yenilerine hatta saç tipinizi (kıvırcık saç düzleştirici krem vb.) baz alarak spesifik birçok farklı faktör sunar. Hemen her yerde bulunabilecek bu kremler evde de rahatça uygulanabilecek bir işlemdir. Saçları şekillendirmek için çok uzun süreler harcıyor veya şekillendirdikten sonra hemen bozulması istenmiyorsa bu uygulamayı denemekten kaçınılmamalıdır. Unutulmamalı ki saçların düz ve parlak görünmesi, kullanıcılar tarafından tercih edilen saç düzleştirici kremler sayesinde mümkün.

 

Saç Düzleştirici Krem Ne İşe Yarar?

Kıvırcık saç düzleştirici kremler söz dinlemeyen saçları yatıştıran, pratik ve saça zarar vermeyecek bir şekilde farklı uygulamalara kıyasla daha uzun süre idare edecek bir yöntemdir. Saçları ağırlaştırmayan aynı zamanda nemlendiren ve nemi hapseden bu özelliği ile saç düzleştirici krem saçları ısıya karşı korur ve ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlar. Özellikle kıvırcık saçlı kadınların tercih ettiği bu uygulama kısa süreliğine kalıcı ve etkili bir yöntemdir. Saç tipini doğru analiz ederek kişiye en uygun ve en iyi saç düzleştirici krem rahatlıkla bulunabilir. Saç düzleştirici kremlerin oldukça kolay uygulanabilir olduğunu ve yanında farklı takviyeler alarak daha uzun ve sağlıklı bir görünüm elde edilebileceği unutulmamalı.

 

Saç Düzleştirici Krem Nasıl Kullanılır?

Düz saçlara sahip olmak isteyen kadınların diğer bir arzusu da bu saçlara sağlıklı bir şekilde sahip olmaktır. Bu nedenle saç düzleştirici kremi uygulama şekli, doğru süre ve aşamalar ile uygulamak önemli ve kullanıcıları olumsuz sonuçlardan koruyan bir işlemdir. Peki bu işlem en doğru şekilde nasıl yapılabilir, hangi yollar izlenmeli? Bu soruların cevabı aşağıda sıralanan aşamalarda bulunabilir.

1. İlk aşamada, saç düzleştirici kremi saç ile temas ettirmeden önce saçlar iyice yıkanmalı ve temiz olduğundan emin olunmalıdır.

2. Daha sonra saçlar sudan arınana kadar havlu ile sararak kuruması beklenmeli ancak saç yalnızca biraz nemli kalmalı.

3. Bir sonra ki adımda ise saç fırçası ile saçlar taranarak saçların karışık görüntüsünden kurtulması gerekir.

4. Saçlarda açılmayan, boyalı ya da yıpranmış kısımlar varsa kullanılan saç kremi sürülebilir. Ancak bu işlemden sonra saçın havluyla tekrar kurulanması gerekir.

5. Bu adımdan sonra artık hazırlıkları bitirip uygulama kısmına yavaş yavaş geçilir. Bu yüzden saç düzleştirici kremin içindeki kimyasalların kıyafetlere bulaşmasını engellemek için kullanılmayan bir örtü alınabilir.

6. Sonra ki adımda saçlar ortalama dört parça halinde ayrılır. Fakat bu durum saçların gürlüğüne göre değişiklik gösterebilir.

7. Ellere eldiven takılmalı ve alınan ürün arkasında yazdığı gibi kullanıma hazır hale getirilmeli.

8. Saçlarda ayrılan parçalar tek tek alınarak daha milimetrelik parçalara ayrılır.

9. Ellere göz kararı bir miktar saç düzleştirici krem alınır ve saça dipten başlayarak uçlara doğru uygulanır. Burada ki asıl amaç saçın ürünü eşit miktarda ve tam anlamıyla yemesi olmalı. Bunun için eller saçların arasından geçirebilir ya da işlem bitiminde taranabilir.

10. Saç düzleştirici kremin sürülmesinin ardından fön makinesi ile tarayarak tamamen ve doğru yönlerde kurutma işlemi ile uygulama tamamlanır.

 

 

 

Saç Düzleştirici Krem Kullanmanın Püf Noktaları

Sırada işin detay ama hayat kurtaran kısmı var!

· Öncelikle yağlı saçlara sahip olan kullanıcılar oldukça hafif ürünler kullanmaya özen göstermeli.

· Ayrıca saçların yapısını ve tipini bilmek doğru işlem için çok büyük kolaylıklar sağlar. Çünkü bu şekilde hangi saç düzleştirici kremin veya hangi yöntemin seçilmesi gerektiği bilinir ve doğru karar hızlıca verilir.

· Saç düzleştirici kremden sonra maşa ve düzleştirici gibi saça zarar veren ısılar olabildiğince az kullanılmalı.

· Saçlar için güvenilen farklı ürünlerden destek alınabilir ve saçlar daha sağlıklı kullanılmaya devam edilebilir.

Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret ederek bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.