Saç Kırıkları ve Kırık Saç Ucu Bakımı Nasıl Olmalı?

04-10-2021 19:08
Saç Kırıkları ve Kırık Saç Ucu Bakımı Nasıl Olmalı?
Saç kırıkları, nemini kaybetmiş ve hasar görmüş saçların uçlarının kırılarak kopmasını ifade eder. Saçlar birçok farklı sebepten dolayı nemini kaybetmiş olabilir. Aşırı ısıtmak, çok sıcak su ile yıkamak ve güneşten gelebilecek ışınlar saçların kırılmasına yol açabilir. Boyama işlemlerini çok sık gerçekleştirmek ve perma yaptırmak da saçlarınız ve uç kısımlarında kırığa yol açabilir. Kırık saç uçları ve saçlar ortaya çıktığı zaman belirli adımları takip etmelisiniz. 

Doğru yöntemlerden yararlanarak kırık saç uçları ile vedalaşabilirsiniz. Saçlarınızı eski gücüne ve görünümüne kavuşturabilmek için ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

Onarıcı Etkili Şampuanlar

Kırık saç uçları için özel olarak tasarlanan bakım ürünleri, saçlara yoğun bir şekilden nem verir. Aynı zamanda besin ve keratin desteğini de sağlayarak saç tellerini onarır. Böylelikle yeniden yapılandırma ortaya çıkar. Kırık saç uçları doğal maske görevini üstlenen argan yağları, babassu yağı, Hindistan cevizi yağı gibi bileşenler içerir. 

Saç bakım rutinini oluştururken kullandığınız bakım ürünlerini tekrar gözden geçirmelisiniz. Ürünlerin içeriğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Bunun için onarıcı etkiye sahip olan şampuanları tercih edebilirsiniz. Yıkama sırasında saçlarınızı güçlendiren bu tür şampuanlar kırık saç uçlarıyla en iyi şekilde mücadele edebilmenizi sağlar. 

Saç Maskeleri

Saç maskeleri, saçlarınıza en yoğun şekilde bakım yapabilecek ürünlerdir. Bu ürünlerin düzenli aralıklar ile uygulanması önemlidir. Saçlarınız nemsiz kaldığı zaman daha çabuk kırılmaya ve yıpranmaya başlayabilir. Saçların nem desteğini en iyi şekilde sağlayabilen saç maskelerini kullanarak güçlü ve yumuşak saçlar elde edebilirsiniz. 

Saç Bakım Kremleri

Saç kırıkları için bakım kremlerini deneyebilirsiniz. Kremler, saçlarınızı daha kolay tarayabilmenizi sağlarken aynı zamanda şekil verebilmenizi de kolay hale getirir. Saçlarınızda eşsiz bir yumuşaklık elde edebilmenizi sağlayan saç bakım kremleri onarıcı etkili yapılarıyla öne çıkar. Onarıcı etkili özel şampuanlar saçlarınızın her zamankinden güçlü ve yumuşak bir yapıya bürünebilmesine destek verir.

Kremler sayesinde kabarmış ve elektriklenmiş olan saçlarınız ile en iyi şekilde mücadele edebilirsiniz. Kremleri her saç yıkama sırasında şampuandan sonra kullanmayı deneyebilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmeden önce de saçlarınızın uçlarına ve üst kısımlarına sürebilirsiniz. 

Saç Yağları

Güçlü ve yumuşak saçlar için saç yağlarını da kullanabilirsiniz. Kırık saç uçlarına gücünü doğal içeriklerden alan bakım ürünlerini sürebilirsiniz. Saç deriniz tarafından saçlarınızı besleyebilmek için sebumdan destek alabilirsiniz. Saç yapınıza ve yaşadığınız saç sorunlarına bağlı olarak saç uçlarına ulaşmakta güçlük yaşıyor olabilirsiniz. Saç yağları sayesinde uçları ağırlaştırmadan ulaşılabilir ve beslenebilir hale getirebilirsiniz. 

Yumuşak ve güçlü saçlar elde edebilmek için saç bakım rutininize saç yağlarını da ekleyebilirsiniz. Böylelikle eksiksiz bir bakım yapabilir ve saç kırıklarına karşı da iyi bir bakım yöntemi geliştirmiş olursunuz. Saç yağlarının kullanım sıklığı ise saçınızdaki kırık sorununun durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Tarak Tercihi 

Saçlarınızı tararken sabırsız ve dikkatsiz davranmanız saç uçlarınızın kırılmasına sebebiyet verebilir. Bakım kremleri ve yağlar ile güçlendirdiğiniz saç uçlarına son derece dikkatli davranmalısınız. Tarak ve fırça seçimleri bu noktada ön plana çıkan detaylar arasındadır.

Plastik ve sık dişli olan özel taraklar saçlarınızın hasar almasına sebep olabilir. Bu sebeple, saçlarınızı tarayacağınız zaman yumuşak dişli olan ve sentetik olmayan saç fırçalarını tercih edebilirsiniz. Böylelikle saçlarınıza gereken hassasiyeti gösterebilir ve tarak tercihiniz ile dahi saç kırıkları ve saç uçlarındaki kırıklara karşı iyi bir önlem almış olursunuz. Bakım yaparken saçınızın yapısına göre hareket etmeyi asla unutmamalısınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.