Saç Şekillendirici Kremler Hakkında Her Şey

02-06-2023 16:18
Saç Şekillendirici Kremler Hakkında Her Şey
Şekillendirilmiş saçlar ile göz alıcı bir görünüme kavuşmak artık çok kolay! Saç şekillendirici krem çeşitleri ile tanışarak evden çıkmadan dahi harika görünebilirsiniz. Saçlarınızın daha iyi görünmesini şansa bırakmadan kısa sürede şekillendirme etkisine sahip olabilirsiniz. Kötü görünme kaygısı olmaksızın ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabileceğiniz kremler, farklı çeşitleriyle banyo dolaplarının vazgeçilmezidir.

Saç Şekillendirici Kremler Nedir ve Nasıl Çalışırlar?


Saç şekillendirici krem saçları ağırlaştırmadan yatıştırır. Ayrıca bu kremler, saçların kolay ve hızlıca şekil almasını sağlarlar. Bu ürünler, saçın şekillenmesini sağlamanın yanı sıra parlaklık ve yumuşaklık da sunar. Saç tipine ve yapısın uygun olarak üretilen kremler, ideal miktarda kullanıldığında muhteşem bir görüntü yaratır.

Tercih ettiğiniz kremden fındık büyüklüğü kadar alarak saçınıza uygulamaya başlayabilirsiniz. Daha fazlasına ihtiyaç duyarsanız bu miktara takviye de yapabilirsiniz. Saçınızın sertliğine ve yoğunluğuna göre ideal miktara karar verebilirsiniz. Eser miktarda ürünü saçınıza yedirdikten sonra saçınızın şekil aldığını gözlemleyebilirsiniz. Güçlü formüle sahip bu kremler, yaklaşık 5 dk içinde saçın istenilen şekli almasını sağlar.

Sağlıklı, ışıltılı ve güçlü görünüm sunan kremler, saçı şekillendirmenin yanı sıra saça bakım da yapar. Günlük hayatta birçok çevresel dış faktöre maruz kalan saçlar, özel içerikli kremlerin yardımıyla formunu koruyarak güçlü kalabilir. Saçlarınızın daima canlı ve düzenli kalmasını sağlamak için size uygun saç kremini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu ürünler, saçınıza arzu ettiğiniz şekli verirken mevcut nem dengesini korur ve yumuşamayı sağlar. Ürünlerin içeriğindeki besleyici yağlar, saçların sağlıklı yapısını korurken şekillenmesine yardımcı olur.


Farklı Saç Tipleri İçin En İyi Saç Şekillendirici Kremler


En iyi saç şekillendirici kremler arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Elbette size en uygun krem, saç tipinize ve ihtiyacınıza uygun olan kremdir. Bu noktaları keşfetmek adına seçim yaparken bazı önemli noktaları göz önüne alabilirsiniz. Bazı istisnalar dışında saç kremlerinin tüm saç tiplerine uygun hazırlandığını söylemek mümkündür. Ancak yine de bazı ürünlerin özellikle bir tip saça uygun hazırlanma olasılığı da var.


Ürün içeriği, saç şekillendirici krem seçimi yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken konuların başındadır. İçeriği destekleyen doğal kaynaklı yağlar, seçim noktasında önemli bir ipucu olabilir. Almayı planladığınız ürünün saçınıza bakım sağlayacak bir yağ türüne sahip olduğundan emin olmalısınız.


Ürünün saç yapınıza uygunluğu da son derece önemlidir. Saç yoğunluğu ve saçın sahip olduğu karaktere uygun ürünler, iyi bir şekillendirme sağlar. Bu noktada saç tipinizi doğru belirlemeniz gerekir;

 

Kuru Saçlar


Kuru saçlar için en iyi saç şekillendirici kremler nemlendirici nitelikte olanlardır. Halihazırda kuru görünen saçlar, şekillendirici içeriğinde bulunan özel bileşenler ile daha da yıpranmış hâle gelebilir. Bu nedenle kuru saçlara uygun ürünlerin nemlendirici niteliğe sahip olması önemlidir.


Boyalı Saçlar


Yıpranmış ve boyalı saçlar, ısıl ve kimyasal işlemden mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Bu noktada birçok kişi boyalı saçlarına saç şekillendirici krem kullanmayı tercih eder. Şayet boyalı bir saça sahipseniz bu içeriğe uygun olan kremlerden destek almalısınız.


İnce ve Düz Saçlar


İnce yapılı ve düz şekilli saçlar, hacimsiz görüntüye sahip olduğundan birçok kişinin şekil vermek istediği saçlardır. Isıl işlem uygulandığında da kolayca şekil alabilen bu saçlar, hacim verici saç şekillendirici krem yardımıyla zararsız bir şekilde şekillendirilebilir.


Kıvırcık Saçlar


Kıvırcık saç yapısına sahipseniz kabarık ve birbirine yapışmış bukleleri açan kıvırcık saç şekillendirici kremlere başvurmanız gerekir. Kabarıklığı kontrol altına almak ve bukleleri belirginleştirmek için üretilen kremler arasından tercih yapabilirsiniz.

Saç Şekillendirici Kremler ile En İyi Sonuçları Nasıl Elde Edersiniz?


Bu ürünler ile en iyi sonucu elde etmek için kullanım adımlarını doğru yapmakta fayda var. Aklınızdan saç şekillendirici krem nasıl kullanılır sorusu geçiyorsa yazının devamını okuyabilirsiniz. Krem kullanımı yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz;

  • Saç şekillendirici kremleri mutlaka nemli saça uygulamalısınız.
  • Etkiyi güçlendirmek adına fazladan ürün kullanmak doğru bir yaklaşım değildir.
  • Gün sonunda saçların mutlaka yıkanması ve krem kalıntılarından arındırılması gerekir.
  • En iyi sonucu almak için saç tipinize uygun şampuanı kullanmalısınız.
  • Saç tellerinizin kopmasını önlemek için şekillendirdikten sonra tarama yapmamalısınız.

Saçlarınız hangi tipte ya da formda olursa olsun farklı koşullarda şekillendirme zor olabilir. En kolay şekil alan saç tipine sahip olsanız dahi küçük bir hava değişimiyle elektriklenme gibi sorunlarla baş etmek durumunda kalabilirsiniz. Ancak saç şekillendirici krem çeşitleri ile bunun üstesinden gelmek mümkündür. Krem kullanım adımları ise aşağıdaki gibi olmalıdır;

  1. İlk olarak yeterli gördüğünüz miktarda kremi avcunuzun içine alarak hafifçe ovalamalı ve elinizin içinde dağılmasını önlemelisiniz.
  2. Sonrasında elde etmek istediğiniz şekle göre ürünün tamamını saçınıza yedirebilirsiniz. Bu aşamada kremin mümkün olduğunca diplere gelmediğinden emin olmalısınız.

Bonus! Kıvırcık saçlara sahipseniz az miktarda saç kremini işaret parmağınıza alıp dağıtmanız gerekir. Ardından bukleleri tek tek şekillendirerek belirgin duruma getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.