Saç Serumu Nasıl Kullanılır?

05-11-2021 18:31
Saç Serumu Nasıl Kullanılır?
Saç serumları, saçlarınızı olduğundan daha hacimli ve parlak gösterebilmenizi sağlayan özel bakım ürünleri olarak öne çıkar. Saçlar için gerekli olan nemi ortaya çıkarabilme konusunda başarılı olan bu ürünler, saç diplerini ve gövde kısımlarını onararak taze bir görünüm oluşturur. Saç kökleri zarar görenler için kurtarıcı olan saç serumları, sönük ve mat rengin engellenmesi için tercih edilir. Saç serumu nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir diye merak ediyorsanız yazının devamına göz atabilirsiniz. 


Saç serumu nasıl kullanılır:

  • Yıkanmış hafif nemli saça uygulayın
  • Saçınızın boyutuna göre bir kaç damla avucunuza damlatın
  • Saçlarınızı önünüze alarak avucunuz ile saçlarınıza yedirin
  • bir kaç damla tekrar avucunuza damlatın
  • Derinize masaj yaparak iyice yedirin
  • Saçlarınızı tarayarak bitirin

Saç Serumu Uygulamanın Püf Noktaları


Saç serumunu uygulamadan önce saçların temiz olduğundan emin olmalısınız. Günlük hayatta kullanılan saç şekillendirici ürünler, kimyasal içerikleri ürün seçenekleri, çevresel faktörler gibi detaylar saçlarınızın yıpranmasına yol açar. Bu sebeple, saçlarınıza serum uygulamadan önce mutlaka yıkayarak kirden arındırmalısınız. Saç tipinize göre seçebileceğiniz şampuan ile ilk olarak saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 

Saçlarınızı yıkarken suyun aşırı sıcak olmamasına da dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcak su, olması gereken deriyi kaldırabilir ve yıkanma sonrasında kepeklenme sorununa yol açabilir. Aynı zamanda saçlarınızı yıkarken saç diplerine de masaj yapmalısınız. Temizlenmiş saçlar saç serumlarını daha iyi şekilde hapsedecektir. 

Saç serumunu temiz olmayan saça uygularsanız verimlilik konusunda problem yaşayabilirsiniz. Temiz olmayan saçlara uygulanan saç serumları aynı zamanda yağlanma ve kepeklenme problemini de ortaya çıkarır. Bu sebeple, saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslak saça herhangi bir saç ürünü kullanmadan seç serumu uygulamaya başlayabilirsiniz. 

Saç Serumu Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Saçlarınızın dip kısımlarından başlayarak uçlarına kadar uygulayabileceğiniz özel serumlar, saçlarınızın onarımı konusunda sizlere destek sunar. Bu konuda birçok farklı üründen destek alabilmeniz mümkündür. Ürünlerin özel içerikleri saç bakımının en kısa sürede tamamlanabilmesine destek verir. Güneşin zararlı ışınlarından koruma özelliğine sahip olan saç serumları da vardır. Bu sayede güneşin zararlı ışınları sonucunda saçlarınızın kuruması ve matlaşması gibi problemler de engellenmiş olur. Renk koruyucu yapıya sahip olan saç serumları, saçınızda boya bulunuyorsa o rengi de korur. Parlak, taze ve canlı görüntü için bu özelliklere sahip saç serumlarını deneyebilirsiniz. 

Kuru saçlarınıza serum uygulamak isterseniz saçınızın temiz olduğundan emin olmanız gereklidir. Aynı zamanda saç şekillendirme işlemi yapmayı düşünüyorsanız öncesinde saç serumlarını sürerek saçlarınızı bu şekilde şekillendirmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle saçlarınız ısı ile çalışan elektronik şekillendirici ürünlerden gelebilecek zararlara karşı da korunma altına alınmış olur. 

Saç serumunu uyguladıktan sonra saçlarınızı kapatmanız tavsiye edilmez. Bir bone ile sarılan saçlar ya da bağlanan saçlar havasızlık problemine yol açar. Hava alamayan saçlarınız kısa bir süre içerisinde terlemeye başlar. Saç terlediği zaman saç serumunun etkisi kaybolmaya başlayacaktır. Bu sebeple, seç serumlarını sürdükten sonra saçlarınızı özgür bırakmalısınız. Saç serumu uygulamadan önce saçlarınızın uzunluğuna göre hareket etmeniz de gerekir. Uygulama öncesinde saçlarınızın nemden tamamen arındırıldığına emin olmalısınız. Daha sonra hazırladığınız saç serumunu saç gövde kısımlarından uçlara gelecek biçimde uygulayabilirsiniz. 

Saç serumları, saçlarınızı diplerden kök kısımlarına kadar besler. Böylelikle sağlıklı bir örünüm ortaya çıkmış olur. Saçtaki kırıkları da onarabilen saç serumları, saçın ihtiyacı olanları verir ve dolgun görünümü oluşturur.

Saç şekillendirici ile zarar görmüş saçlarınız eski sağlığına kavuşmaya başlar. Saç rengini koruyabilen saç serumları da üretilir. Bu ürünleri tercih ederek saçınızdaki boyanın daha uzun süre kullanılabilir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Saç şekillendiricileri kullanmadan önce saç serumu uygularsanız koruyucu bir kalkan özelliği sergiler. İçerisinde farklı özel maddeler içeren ürünleri tercih ederek saçlarınızın gereksinim duyduğu besinleri sağlayabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.