Saç Spreyi Ne İşe Yarar?

20-09-2022 10:11
Saç Spreyi Ne İşe Yarar?

Saçlara şekil verebilmek için tercih edilen ürünler arasında yer alan saç spreyleri yeni bir güne daha hızlı hazırlanabilmenizi sağlar. Ayna karşısında saçlarınıza istediğiniz şekli vererek sabitledikten sonra gün boyunca saçlarınızın bozulması gibi bir durum yaşamazsınız. Saç spreyi ne işe yarar sorusunun temel cevapları arasında bunlar vardır. Günlük yaşamın yanı sıra özel günler için hazırlayabileceğiniz saçlarınız için de saç spreylerini tercih edebilirsiniz.


Saç Spreyi Kullanımı Nasıl Olmalı?

Saç spreyleri, saç modelinin gün boyunca sabit durmasını sağlar. Hatta tel tokaların dahi saçtan düşmesine engel olabilecek etkiye sahiptir. Saç spreyleri, saçlarının şeklinin stabil bir şekilde durmasını isteyenler için vazgeçilmez ürünler arasında yer alır. Normal bir örgü veya balık sırtı örgü modeli yaptığınızda, topuz yaptığınızda veya herhangi başka bir modeli uyguladığınızda sprey sıkarak saatlerce verdiğiniz şeklin sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. 


Hangi Saç Spreyini Kullanmalısınız?

Saç bakım spreyi ne işe yarar sorusunun cevapladıktan sonra hangi saç spreyinin kullanılması gerektiğinin de cevaplanması gerekir. Saçlarınızın sağlıklı, bakımlı ve aynı zamanda düzenli gözükmesini istiyorsanız saç spreylerinden yararlanabilirsiniz. Ancak saç spreylerini seçerken bazı özelliklere de dikkat etmelisiniz. 


Saç spreyleri arasında temelde iki ayrı tür bulunur. Bunlar gazlı ve gazsız olanlardır. Her iki ürün tipinde ortak olan nokta uygulama şeklidir. Bu ürünlerin saçlara belirli bir uzaklıktan uygulanması gerekir.


Gazlı olan spreyler bireysel kullanım için uygun olanlar arasındadır. Bireysel kullanıcılar ifadesindeki anlam profesyonel ya da kuaför olmayan kişilerdir. Profesyonel olmayanlar gazlı spreyleri daha pratik şekilde kullanabilirler. Çünkü bu tür spreylerde sıkma mekanizması daha pratiktir. Fakat bu durum sadece o ürünü seçmeniz gerektiği anlamına da gelmez. Burada önemli olan nokta saç yapınızdır.


Saçlar ince, kalın veya normal telli gibi farklı şekillere ayrılabilir. Sektörde sık sık rastlayabileceğiniz saç spreylerinde farklı tutuculuk seviyeleri vardır. 1. seviye olarak belirtilen saç spreyleri hafif olanlardandır. Bu tür spreyler özel günlerde saçlarınızı hazırlayacağınız zaman uygun olmayabilir. Saç tipi fark etmeksizin kullanıcılar tarafından en sık tercih edilenler arasında orta seviyeli ve yüksek olanlar vardır. Düşük tutuculuk seviyeli olanları ise gündelik kullanım için tercih edebilirsiniz. 


İnce telli saçlar için 5. seviye saç spreyinin uzun süre kullanılması belirli bir zaman geçtikten sonra saçların yıpranmasına sebep olabilir. Yıpranmanın sebebi ise zayıf olan saçların sert bir ürün karşısında direncini koruyamamasıdır. Bu sebeple, ince telli saçlara sahipseniz 3. Seviyede olan bir saç spreyi işinizi görmeye yetecektir. Size en uygun saç spreyinin hangisi olduğunu öğrenebilmek için profesyonellik gerekebilir. Bu noktada bir kuaför salonundan veya saç konusunda uzman olan bir kişiden destek alabilirsiniz. 


Saç Spreyi Uygulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Saç spreylerini doğru şekilde seçebilmek kadar onları doğru kullanmak da önemlidir. Bu noktada ilk önce saçlarınızın sprey öncesinde temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Saçınızın belirli bir bölümünü spreylemek istiyorsanız da tüm saçınızı yıkamış olmalısınız.


Sprey uygulamak için belirli mesafeyi iyi ayarlamanız ürünün kalıcılığı açısından önemlidir. Aşırı yakın mesafeden sprey sıkarsanız ürünün kalıcılık etkisi ortadan kalkacaktır. Bu durum aynı zamanda saçlarınızın kısa süre içerisinde zarar görmesine de sebep olabilir.


Ürünü kullanmadan önce hafif bir şekilde çalkalamanız gerekir. Uygulama sonrasında saçlarınıza dokunmamanız daha etkileyici sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. Bu sebeple sprey uygulamadan önce saçınıza verdiğiniz şeklin istediğiniz şekil olduğundan emin olmanız ve daha sonra uygulamaya geçmeniz daha doğru olacaktır. 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Fön Suyu Ne İşe Yarar?

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.