Saç Tipine Göre Doğru Şampuan Seçimi

25-10-2021 13:02
Saç Tipine Göre Doğru Şampuan Seçimi
Güzelliğin en önemli ayrıntıları arasındaki saçlar, stilinizi yansıtabileceğiniz detaylardandır. Saçlarınıza iyi bakabilmenin en önemli sırrı ise saç tipine göre şampuan seçimidir. Doğru şampuan seçimi sayesinde saçlarınızın doğal, canlı ve güçlü gözükmesini sağlayabilirsiniz. 

Şampuan seçimi yaparken birçok farklı marka ve ürün ile karşılaşabiliyor olabilirsiniz. Saç özelliklerinizi belirlemeden yapabileceğiniz tüm seçimlerin hatalı olabileceğini unutmamalısınız. Şampuan seçimi basit bir durum gibi gözükse bile saç türüne göre farklılık gösterecektir. Bazı saçlar kuru bazıları ise yağlı yapıdadır. Aynı zamanda ince ve kalın telli gibi birbirinden ayrılan saç türleri de vardır.

Saç türleri bir hayli değişken olduğu için şampuan seçimi noktasında da bu detaylara dikkat edilmelidir. Saçlarınızın en doğru şekilde onarılmasını ve korunmasını istiyorsanız öncelikli olarak saçınızın hangi türde olduğunu belirlemiş olmalısınız. Saç türünü belirledikten sonra şampuan seçimini daha kolay şekilde yapabilirsiniz. 

Saç Tipine Göre Şampuan


Saç dökülmesi, yağ, kuruluk gibi faktörler zaman zaman ortaya çıkabilir. Yağlı saçlara sahipseniz bu tür saçlar için uygun olan şampuanları seçebilirsiniz. Bu noktada tavsiye üzerine ilerlememeli ve şampuanın içeriğine de dikkat etmelisiniz. Saça uygun şampuan belirlerken şampuanın içeriğine bakarak hareket edebilirsiniz. Petrol türevleri ve paraben içeren şampuanlardan uzak durmanız uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. 

Doğal ve bitkisel içerikli ürünler sayesinde saçlarınızı koruma altına alarak onarabilirsiniz. Düzenli kullanımlarda saçlarınızın canlılığını ve sağlığını geriye kazandırabilirsiniz. Özel içeriğe sahip şampuanların içerisinde yer alan vitaminler saçlarınızın en iyi şekilde beslenmesini ve onarılmasını sağlar. 

Saçlarınız dış görüntünüzün en önemli detaylarındandır. Saçlarınıza ne kadar iyi bakarsanız kendinizi o kadar iyi hissedersiniz. Saçlarınızın parlak olması ve hacimli durması hoşunuza gidiyor olabilir. Bu görüntüye sahip olabilmek için bitkisel yağlar açısından zengin içerikli olan saç tipine uygun şampuan seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Kalın ve İnce Telli Saçlar için Şampuan Çeşitleri


Kalın telli ve gür saçlar için gliserinli, pantenol ve shea yağı gibi nemlendirici özellikler içeren şampuanlar seçebilirsiniz. Bu tür şampuanların içerisinde yer alan özel maddeler saçın ihtiyaç duyduğu nem dengesini sağlar. Derinlemesine temizlik sağlarken saçlarınızın ağırlaşmasını engeller. 

İnce telli saçlar kırılmaya müsait olduğu için onarıcı etkiye sahip şampuanlar tercih edilmelidir. İçerisinde sodyum klorür ve polietilen glikol olmayan şampuanlar sizler için uygun olabilir. İnce telli saçlara hacim katabilecek şampuanları seçtiğiniz zaman dolgun ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylelikle saçlarınız her an yeni yıkanmış gibi parlak ve canlı gözükmeye de başlayacaktır.

Kuru ve Hasarlı Saçlar için Şampuan Çeşitleri


Saçlarınızı ısı ile şekillendiriyorsanız bu durum bir süre sonra saçlarınızda hasara ve kuruluğa yol açabilir. Saçlar yüksek ısıdan dolayı rengini kaybedebilir ve solgun bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu tür bir saça sahip oluğunuzu düşünüyorsanız keratin içerikli özel şampuanları tercih edebilirsiniz. Yeni nesil teknolojiler ile tasarlanan şampuanlar yıpranan saçlarınızı en iyi şekilde onarır. Düzenli kullanım sonucunda ise koruyucu kalkan görevi üstlenir.

Boyalı Saçlar için Şampuan Çeşitleri


Saç tipine uygun şampuan çeşitleri arasında boyalı saçlara uygun ürünler de vardır. Saç boyama işlemi zararsız gibi gözüken fakat doğru şekilde bakımı yapılmadığı zaman zarara yol açabilen bir uygulamadır. Boyalı saçlarınızın renginin uzun süre boyunca kalıcı olmasını istiyorsanız ve saçlarınızın boyadan dolayı zarar görmemesini istiyorsanız boyalı saçlara özel olarak tasarlanan şampuanları kullanabilirsiniz. Özel içeriğe sahip olan bu şampuanlar arasında saç renginize uyum sağlayabilecek seçenekler de bulabilmeniz mümkündür.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.