Sağlıklı Saç Uzatma Nasıl Olmalı

17-11-2022 14:06
Sağlıklı Saç Uzatma Nasıl Olmalı

Trendlerden asla düşmeyen uzun saç modası günümüzde hala devamlılığını sürdürüyor. Kadınların yanında erkeklerinde bu modaya ayak uydurmasıyla akıllara gelen ilk soru sağlıklı bir şekilde hızlı saç nasıl uzatılır oluyor. İnsanlar tarafından sıkça merak edilen sağlıklı ve hızlı saç uzatma ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, püf noktalar ve öneriler gibi birçok konuda ki soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle saçların sağlıklı olması için bedenin sağlıklı olması gerekli. Bunun en önemli nedenlerden biri ise vitamin ve demir eksikliklerinin saçı oldukça negatif etkilemesidir. Bunun yanı sıra saçlara yapılan doğru bakımlar ile de hızlı uzayan sağlıklı saçlar elde etmek mümkün. Bunun için saç uzatma yöntemlerinde ilk sıralarda yerini alan doğal besleyici bakımlardan başlanmalı ve bu bakımlar aksatılmamalı. Saçlarda istenilen sonuçlara varılması dahilinde de bakım rutinlerinin yapılması devam etmeli.

Saç uzatma konusunda kadınların da erkeklerin de yaptığı en büyük hatalardan biri sabırsızlıktır. Her ne kadar hızlı saç uzatma kavramından bahsedilse de saçların uzaması zaman ve kararlılıktan geçer. En kısa sürede sağlıklı saçlar için vazgeçilmez olan bu iki altın kuralın uygulanması ile saç uzatma konusunda yolun yarısı aşılmış olur.

 

Saç Uzatılırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Saçlarını uzatma kararı alan insanların daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmaları için dikkat etmesi gereken bazı noktalar mevcut. Bu noktalar saçlar uzarken daha parlak ve gür saçlara sahip olunmasını sağlayan önemli ve basit adımlardan oluşur.

1. Saç uzatma yöntemlerinin en başında yer alan temel kural saç temizliğidir. Saçlar olabildiğince temiz tutulmalı ve saçların yağlanma oranı baz alınarak ne çok sık ne de çok seyrek olmayacak şekilde rutinleştirilerek yıkanmalı. Özellikle erkekler, saç derilerinin kadınlara kıyasla daha yağlı olması nedeniyle bu konuda daha dikkatli ve titiz olmalılar.

2. Aynı zamanda saç derisinin hava alması oldukça önemlilik taşır. Bu nedenle olabildiğince saçların hava alması sağlanmalı.

3. Hızlı saç uzatmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise duş esnasında saçlara oldukça narin davranılmasıdır. Saçlar sert bir şekilde değil hassas ve koparılmamaya dikkat edilerek yıkanmalı.

4. Aynı şekilde saç kurutma sırasında da saçların hasar görmemesi için sert havlular yerine yumuşak havlular tercih edilerek nazikçe kurutulmalı. Eğer saç fön makinesi ile kurutuluyorsa fazla fön tutulması, uzaması istenilen saça zarar verir ve incelmelere neden olur.

5. Saçlar mutlaka taranmalı. Aksi takdirde dökülen saçlar derideki saçlara baskı yapabilir ve bu durumda yine saç telleri zarar görebilir.

6. Saç uzatmak isteyen insanların saç derilerine masaj yapması sonucun hızlanmasında etkili olur.

7. Sağlıklı ve uzun saç hayali kuranların jöle kullanımlarına dikkat etmesi gerekir. Ne yazık ki jöle saçları sertleştirir ve kırılmasına sebep olur.

8. Saç dökülmelerine fazlasıyla etkisi olan stresten uzak durmak şart. Uzun ve güçlü saçların püf noktalarından biri olan stresten uzak durmak saçlara olumlu etkiler sağlar.

9. Sağlıklı bir saç için saçlarda bulunan yanmış ve kırılmış kısımların kestirilmesi önemlidir.

10. Son olarak saç uzatma yöntemlerinin genelini kapsayan ve saç sağlığını fazlasıyla etkileyen beslenme tarzı dikkat edilmesi geren en önemli konulardan biri. Beslenme insan sağlığının yanında saç sağlığınız içinde oldukça önemli. Alınan vitaminler, minareller, planlı beslenme tarzları saça doğrudan etkisi olan faktörleridir. Bu nedenle beslenmeye oldukça dikkat edilmeli ve önem verilmelidir. Kanıtlanmış saç uzatma yöntemlerine bu maddeler örnek verilebilir.

 

Sağlıklı Saç Uzatma Önerileri

Hızlı saç uzatmak isteyen insanlar için saç uzatma yöntemlerinin yanı sıra kullanılabilecek belli başlı ürünler önerilebilir. Saçların uzatılma aşamasında ve sonrasında saç yapısına ve saç tipine uygun saç bakım şampuanları saçlarınızın daha güçlü uzamasına etki sağlar bunun için Kerastase Resıstance Baın Extentıonıste en iyi saç uzatma şampuanları arasından önerilebilir. KERASTASE RESISTANCE EXTENTIONISTE THERMIQUE GEL CREME saç uzatma kremi, KERASTASE DÖKÜLME KAŞITI DETOX saç uzatma serumu saçların dökülmesini engelleyerek uzamasına katkı sağlar. Bunun yanı sıra saç uzatma maskeleri, saç uzatma yağları kullanılabilir. Denenmek istenmesi dahilinde belli doğal yöntemlerle de saç uzatma işlemi yapılabilir. Pirinç suyu ile saç uzatma bu yöntemlere örnek verilebilir.

 

Saç Kalitesi Nasıl Korunur?

Saç kalitesi, yazının tamamında görüneceği üzere doğru yöntemler ve dikkat edilmesi gereken konular baz alındığında saç sağlığı sağlanır. Bu yöntemlerin rutin olarak özenle yapılması dahilinde saç kalitesi korunabilir. Bunların yanı sıra verilen önerilerin takviye olarak alınması halinde hızlı saç uzaması hem süreç olarak kısaltılır hem de saçlar korunarak sağlıklı bir görünüme kavuşur. Konuyla ilgili daha detaylı bir bilgi için sitemizi ziyaret edebilir ve iletişim kurabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.