Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

31-03-2023 11:59
Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yağlı saçlar, hacimsiz görünümde ve parlak saç diplerine sahip olan saçlardır. Saç tipi yağlı olan kişiler, saçların yıkanma sonrası görüntüsünün, yıkanma öncesine benzer olmasından rahatsız olmaktadır. Yağlı sağlar, yaygın görülen saç derisi sorunları arasında yer almaktadır. Doğru bakım yapıldığı taktirde çözüme kavuşabilecek bir sorundur. Burada yağlı saça sahip kişiler için bakım önerilerine yer vereceğiz.

Saçların Yağlanması Nasıl Önlenir?

Yağlı saçlar, saç derisinin doğal dengesini kaybetmesi sonucu oluşmaktadır. Yağlı saçlara bakım yaparak bu dengeyi yeniden sağlamak mümkündür. Bunun zaman alıcı olduğu da bilinmelidir.

  • Saç derisinin yağ dengesinin bozulmasına sebep olan etkenlerden biri beslenme düzenidir. Mümkün olduğunda yüksek yağlı gıdalardan uzak durmalısınız ve saç derinizin ihtiyacı olan besinleri alabilmesi için sağlıklı beslenmelisiniz. 
  • Yağlı saçlar için özel olarak tasarlanan içeriklere sahip şampuanlar kullanılarak yıkama anında saçı aşırı yağdan arındırmak mümkündür.
  • Yağlı saçlar için özel olarak hazırlanan saç maskelerinden kullanmak da saç derisinin ihtiyacı olan besini almasını sağlar.
  • Yağlı saçlarınız için doğru saç bakımı rutini seçmek önemlidir. Fön makinesi veya düzleştirici gibi yüksek ısıya sahip şekillendiricileri kullanırken doğru teknikleri bilmek de oldukça önemlidir. Bu şekillendiriciler kullanılırken saç derisinden uzak tutulmalıdır. Yüksek ısı saç köklerindeki sebum üretiminin artmasına sebep olabilmektedir. Saçın ve saç derisinin rahat nefes alması, yağlı saç görünümünün azalmasında etkilidir. 

Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Yukarıda saydığımız, saçların yağlanmasına sebep olan etkenler ve çözümler doğrultusunda uygulanacak bakımı anlatmaya geçebiliriz. Yağlı saçlar için önerilen şekilde ve düzenli olarak uygulanan bakım, ipeksi görünüme sahip sağlıklı saçlara kavuşmayı mümkün kılmaktadır. Yağlı saçların bakımına dair öneriler;

  • Yağlı saçlara uygun doğru bakım ürünlerini seçiniz.

Yağlı saçlar için özel olarak üretilen şampuan, saç kremi ve saç spreyi ürünleri kullanılmalıdır. Doğru ürünleri kullandığınızda, saçın ve saç derisinin doğru şekilde temizlenmesi sağlanır aynı zamanda saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve minerali ihtiyacı giderilir.

  • Ürünlerin üzerinde yer alan kullanım talimatlarına uyulmalıdır.

Saç bakımında kullanacağız ürünlerin üzerinde yer alan talimatlar doğrultusunda kullanımı önemlidir. Kullanım için tavsiye edilen miktardan fazla olması halinde saçta kalıntı kalabilir, nem dengesi bozulabilir. Kimi bakım ürünlerinin kullanım sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli kullanmak saç bakımı için faydalı olurken, ihtiyaçtan fazla ve sık kullanım olumsuz etkilere sebep olabilmektedir.

  • Saç yağlanmasına sebep olan alışkanlıklardan kaçınılmalıdır.

Beslenme düzeni, saç kurutma, saç tarama ve saç ile oynama gibi alışkanlıklar temasa bağlı olarak saçta yağlanmaya sebep olmaktadır. Bu alışkanlıklardan kaçınmak saçın yağlanma hızını arttırmamak için önemlidir.

Yağlı Saçlar Hangi Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Yağlı saçın çok sık yıkanması tavsiye edilmemektedir. Yağlı saçların çok sık yıkanması, saç derisindeki yağ hücrelerinin daha fazla çalışmasına ve daha fazla yağlanmaya sebep olmaktadır. Yağ salgısı fazla olan saçların, gün içerisinde yağlanması sebebiyle sık yıkayarak çözüm aramak yaygındır fakat sorunun sürmesine ve artmasına sebep olmaktadır. Bunun yerine saçların günde 1 kere, hatta mümkünse gün aşırıya çekilerek yıkanması önerilmektedir. Yağlı saçlara uygun şampuan ve bakım kremleriyle bakımı yapılmalıdır. 

Yağlı saçları yıkarken saçlar şampuanlanmadan önce saçlı deriyi yıkamak önerilmektedir. Şampuan saçlı deriye parmaklar ile masaj yaparak uygulanmalıdır. Şampuanın köpürmeye başlaması, saçlı derideki yağın uzaklaştığı anlamında gelmektedir. Bazense saçlı derinin çok yağlı olması, şampuanın köpürmemesine neden olabilmektedir. Bu sebeple iki kere yıkanması tavsiye edilmektedir.

Yağlı Saçlar İçin Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?

Saç bakım ürünlerinin saçı yağlandırmadan, saçın dokusunu geliştirerek, kırılmasını ve derinin de kurumasını önleyerek nemlendirici etki yaratmalıdır. Çeşitli saç derisi ve saç tipine göre geliştirilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için şampuan seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de şampuanın etkili olup olmadığıdır. Bu yüzden bir şampuanın kullanmaya başladıktan sonra, etki edip etmediğini gözlemlemek gerekmektedir. Saçlı derideki sebum dengesinin yeniden sağlanması için zaman gerektiğini hatırlanarak, kullanım süresi ve miktarı önerildiği biçimde olmalı ve etkisi buna göre gözlemlenmelidir.  Yağlı saçlar için şampuan seçimi önemlidir. Yağlı saçların sebebi, saç derisindeki sebum dengesinin bozulmasıdır. Bu yüzden yağlı saçlar için üretilen şampuanlar, saçlı derinin nem dengesinin, sebum dengesinin ve canlılığının korunmasına yardımcı olabilmektedir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.