Kış Mevsimine Yönelik Saç Bakım Tüyoları

01-12-2022 15:29
Kış Mevsimine Yönelik Saç Bakım Tüyoları

Kış mevsiminin gelişiyle saçlarda istenilen parlaklık ne yazık ki etkisini yitirebiliyor ve saç bakım rutinlerinin değişkenlik göstermesi gerekebiliyor. Bunun nedeni kış mevsiminin sert koşullarıyla birlikte cildin kuruması gibi saçlarında kurumasıdır. Saçların kurumasıyla birlikte saçlar kırılmaya ve yıpranmaya daha meyilli hale gelir. Özellikle hava koşullarının değişimine yatkın olmayan saçlarda dökülmeler oluşmaya ve gittikçe artış göstermeye başlayabilir. Özellikle hava kirliliğinin de sert koşullara dahil olması saç bakımlarının özenle ve doğru yapılmasını zorunlu hale getiriyor. Kış mevsiminde saçların nemini ve güçlülüğünü kaybetmemesi için yapılan birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler saç bakımının diğer mevsimlere kıyasla kış mevsiminde yapılması daha basit tüyolardan oluşur. Ancak yapılacak uygulamaların basit olması önemsiz olduğu anlamını taşımaz. Saç bakımı oldukça özenli ve düzenli yapılmalıdır. Bu durum için öncelikle saç yapısının bilinmesi ve doğru ürünlerin kullanılması gerekir. Yazının devamında saç bakımı nasıl olmalı sorusunun cevabı bulunuyor.

Kış Mevsiminde Nasıl Saç Bakımı Yapılmalı?

Saç bakımının her zaman yapılmasının yanı sıra hava koşullarının değişmesiyle birlikte saçlar için tehlikeyi azaltmak adına bu dönemlerde daha yoğun ve özenle yapılması gerekir. Saç bakımı için öncelikle saç tipinin ve yapısının iyi analiz edilmesi gerekli. Bu analizler sonucu bitkisel kürler ve ürünler kullanılabilir. Bunun yanı sıra hem kadınların hem de erkeklerin dikkat etmesi gereken önemli ve rutin noktalar vadır. Bu noktalar şunlardır;

-Saçların parlaklığını yitirmesine ve dökülmesine en çok sebebiyet veren etkenlerden biri vitamin ve mineral eksiklikleridir. Mevsim geçişlerinde yaşanan beslenme şekli bu eksiklikleri yaratabilir. Bu eksiklikler için doğru takviyelerin alınması gerekir. Özellikle demir eksikliği ve anemi saç dökülmesini fazlasıyla etkiler.

-
Rutin hale getirilmesi ve dikkat edilmesi gereken bir diğer madde ise saçların hava almasına özen göstermektir. Bu durum saçların düzenli taranmasıyla elde edilebilir.

-Saçın her gün yıkanmaması gerekir belli aralıklarla yıkamak yeterli olacaktır. Sürekli saç yıkanması saçın yıpranmasına ve kırılmasına yol açabilir.

-Aynı zamanda saçların sıcak su ile yıkanması yerine ılık su ile yıkanması tercih edilmelidir. Sıcak su saçları matlaştırarak yıpratır.

-
Saç derisine uygun ürünler tercih edilmeli ve herhangi bir deri hastalığında doktora başvurulmalıdır.

-
Soğuk kış mevsiminde saçlar soğuktan zarar görebileceği için bere, şal gibi kullanımlar ile bu durum engellenebilir.

-
Saçlar kurutulmadan dışarı çıkılmamalıdır.

-
Bunun yanı sıra saç bakımı için kullanılacak doğru şampuanlar, maskeler, kürler ve keratin saç bakımı gibi ürünler oldukça etkilidir.



Mevsimlerin Saçlara Etkisi Nelerdir?

Mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan saç dökülmesi ne yazık ki insanları tedirgin etmeye yetiyor. Ancak mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri bedenin uyum sağlama süreciyle ilgilidir. Bu saç dökülmeleri zaman içinde mevsime ayak uydurarak sonlanır. Mevsim değişiklikleri ile deri değişimi ve özellikle kış aylarında nemin azalması, saçlarda yıpranma ve kırılmalara neden olur. Aynı zamanda yaz aylarında güneşin, keratin tabakasını etkilemesi ile saçlarda kuruma meydana gelir. Deniz suyu ise saçların kırılmasına ve matlaşmasına neden olur. Mevsim geçişlerinde beslenmelerin düzensizleşmesi, nem dengesinin bozulması, rüzgar gibi birçok etmen saçları olumsuz etkiler. Ancak doğru takviyeler, ürünler ve saç bakımları ile bu etkileri en aza indirgemek hatta bu olumsuzluklardan etkilenmemek mümkün. Saç uçlarına uygulanan sirke kürü ile saçların mat görünümü yerini daha canlı saçlara bırakabilir. Bunun yanı sıra  saç bakımı nasıl olmalı noktasında keratin saç bakımı da oldukça işe yarayan bir cevap niteliği taşır.

Kış Mevsiminde Hangi Saç Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Kış mevsimi, ne yazık ki saçlara sert hava koşulları nedeniyle zarar verebiliyor. Saçlarda yıpranma, kopma, dökülme ve matlaşmaya sebebiyet vererek insanların korkulu rüyası haline gelen kış ayları, kullanılacak doğru yöntem ve ürünler ile endişeler son verir.

Saç yapısına ve tipine göre seçim yapılacak ürünler saçları olduğundan daha sağlıklı hale getirebilir. Kullanılabilir ürün listesinin başlarında yer alan kuru saçlar için üretilmiş Kérastase Genesıs Baın Nutri-Fortifiant şampuanı, ayrıca kuru ve düz saçlar için Kerastase Elıxır Ultıme Le Baın tercih edilebilir. Saçların beslenmesini sağlayan, yumuşaklık ve yoğunluk veren maske önerisi olarak KERASTASE ELIXIR ULTIME LE MASQUE verilebilir. KERASTASE ELIXIR ULTIME LE MASQUE saça eski dayanıklığını geri kazandırılır ve saça ağırlık vermez. Saçların güçlenmesine katkı sağlamak ve çift yönlü bir bakım için Kerastase Resistance Serum Therapıste saç serumu kullanılabilir. Olaplex Bond Smoother No6 saç serumu ise saçı yumuşatıp sakinleştirerek güçlendirir aynı zamanda saçı nemlendirir ve kuruma süresini kısaltır. Bunun yanı sıra elektriklenmeyi 72 saate kadar engelleyebilen ve sülfat, phthalate, paraben, veya gluten içeren bir üründür. Bu ürünlerin yanı sıra saç sütleri de oldukça etkilidir. Güçlendirici ve onarıcı bakım yapan Olaplex Bond Smoother No6 aynı zamanda renk koruyucu ve vegan bir ürün olarak çevreci ve türcü olmayan bir profil çizer. Bu ürünlerin yanında keratin saç bakımı da yapılabilir ve etkili sonuçlar verir. Konuyla ilgili daha detaylı bir bilgi için sitemizi ziyaret edebilir ve iletişim kurabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.