Saç Nasıl Yıkanmalı?

30-03-2023 13:13
Saç Nasıl Yıkanmalı?
Saç yıkamak, saç dökülmesinde önemli etkenlerden birisidir. Günlük hayatın içerisinde kirli havanın toplanmasıyla, çevresel kirlerin saç köklerine kadar ulaşabilmesiyle saçlar zarar görmektedir. Saç temizliğinin düzenli olarak yapılması, saçların canlı ve güçlü kalması için önemlidir. Saçlar yıkandıkça yenilenir, uzar ve canlanırlar. Canlanma ve yenilenmede saç yıkama yönteminin, kullanılan şampuanların ve kremlerin önemi büyüktür. Saç şekline, yağ oranına göre seçilen ürünler ile yıkma işleminin yapılması gerekmektedir. 

Doğru Saç Yıkama Yöntemleri Nelerdir?


Saçları doğru yıkamak için yapılabilecekler arasında ılık veya soğuk su kullanmak, saç derisinin tüm yüzeyine nazikçe masaj yapmak ve saç kreminin etki etmesi için gerekli süre kadar beklemek başta gelir. Evde saçlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler;
  • Saçlarınızı çok sık yıkamamalısınız.
  • Saçların çok sık yıkanması, saç derisindeki doğal yağların zarar görmesine sebep olur ve tersi tepki yaparak köklerin hızlı yağlanmasına neden olur.
  • Su sıcaklığını ayarlamalısınız.
  • Su sıcaklığı ılık veya soğuk olmalıdır. Yüksek ısıda saçları yıkamaz, saçların kurumasına sebep olmaktadır.
  • Şampuanın kullanım ölçüsüne dikkat etmelisiniz.
  • Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak, genellikle avucunuzun çeyreği kadar şampuan kullanmanız yeterlidir. Şampuanın bir kez kullanılması saçlar için yeterlidir.
  • Nazikçe masaj yaparak şampuanı uygulamalısınız.
  • Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20sn uygulamalısınız. Şampuanın saç tellerinden uçlara doğru akmasına izin vermelisiniz.
  • Saç kreminin kullanım ve uygulama şekline dikkat etmelisiniz.
  • Şampuanın aksine, saç kremi saç köklerine değil, saçlara ve saç uçlarına uygulanmalıdır. Saç kremi 5 ila 7 dakika arasında saçlarda bekletilmelidir.
  • Saçlarınızı iyice durulamalısınız.
  • Saçların, şampuandan tamamen arınmasına dikkat etmelisiniz. Son olarak da saçlarınızı soğuk suyla durulmak termal şok etkisi ile parlaklığını arttıracaktır.
 

Saç Yıkandıktan Sonra Hangi Saç Kremini Kullanmalıyım?


Saçların bakım rutinin eksiksiz bir biçimde tamamlanması için saç kremlerinin rutine dahil edilmesi tavsiye edilmektedir. Saçlar yıkandıktan sonra kullanılan saç kremleri, saçların kolaylıkla şekil alabilmesine ve sağlıkla ışıldayan hale getirmektedir. Saçların şekline, yapısına göre ürün alternatifleri vardır bunlar arasında sizin saç yapınıza en uygun kremlerle yapılan bakım, saç ömrünü uzatmaktadır. Farklı saçlara uygun ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan saç kremlerinden bazıları;
Saçların güçlenmesini ve kırılmaların azalmasını sağlar. Elektriklenme ve neme karşı etki gösterir. Saçın parlaklığını arttırır, kolay şekillendirilmesini ve kurutulmasını sağlar. https://www.serkanballi.com/kategori/dus-sonrasi-sac-kremi bu ürüne ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.
 
 Saçlar yıkandıktan sonra uygulanır ve durulanmasına ihtiyaç yoktur. Saçları ağırlaştırmaz, yumuşaklık ve parlaklık sağlar. Nemlendirici ve koruyucu özellikleri mevcuttur. Kurulanmış sağlara şekillendirici sonrası uygulanması da mümkündür.

Keratin Saç Kremi


 İnce veya orta kalınlıkta yapıya sahip, kolay şekil almayan saçlar için kullanılabilir. Saçların canlanmasına, parlak bir görünüm elde edilmesine ve kolay şekil almasına yardımcı olur.

Saç Uzatma Kremi


 Saçların beslenmesine ve güçlenmesine yardımcı olan saç kremleri, içerisinde bulunan mineraller ile uzatıcı etki gösterirler. Saçların nem ihtiyacını karşılar, esneklik ve dolgunluk sağlar. Saçların kırılmaya karşı güçlenmesini ve dayanıklı olmasını sağlar. İnce saçların daha yoğun ve gür görünmesini sağlar.

Boyalı Saçlar İçin Saç Kremi


 Boyalı saçlarda krem kullanımı, saçların nem ihtiyacının karşılanması ve güçlenmesi için önemlidir. 

Saç Yıkarken Su Sıcaklığı Ne Olmalı?


Saçların yıkanırken ayarlanacak su sıcaklığı, saç sağlığı için oldukça önemlidir. Su sıcaklığının doğru ayarlanması ile saçın nem dengesini korunmaktadır. Çok sıcak su kullanımı, sağların zarar görmesine ve dökülmesine sebep olabilmektedir. Ilık ve soğuk su ile saçları yıkamak, saç sağlığı açısından önerilen sıcaklıktır. Saçların yıkanacağı suyun sıcaklığının en fazla 30 derece olması önerilmektedir.

Saçlarımı Hangi Şampuan ile Yıkamalıyım?


Saçların bakımının doğru bir şekilde yapılabilmesi için, saç tipine uygun ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Saç tipine ve şekline göre şampuan seçimi, saçların güçlenmesine, parlaklık kazanmasına ve canlı gözükmesine etki etmektedir. Saç şeklinize göre doğru şampuanı bulmada size yardımcı olacak yazımıza bakabilirsiniz.

Saç Yıkandıktan Sonra Nasıl Taranmalı?


Saçlar yıkandıktan sonra, geniş fırçalar yardımıyla nazik hareketlerle taranmalıdır. Sert hareketlerden kaçınılması tavsiye edilmektedir. Saçların taranması sırasında oluşabilecek kırılmaları ve yıpranmaları en aza indirmek için, saçı ikiye ayırarak taramak önerilir. Bu yöntem sayesinde saçların havanlaması ve rahat açılması sağlanır. Saçları günde bir kez taramak, güçlendirmek için yeterli olacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.